Sekarang ni, i THINK i dressed way better than sebelum ni.. kira makin bergaya la. kalau nk dibandingkan sy 5thn lps mmg lain la kn.. dulu pakai ikut rasa ja.. ikut jiwa time tu.. ala2 muda konon punk.. so memanjang pakai baju hitam. lagi2 time tu macam rasa2 tomboy. so kebanyakan wardrobe penuh ngn t-shirt, baggy hooded sweater, sneakers, jeans yg besar and seluar yg byk poket.

tapi mungkin sbb dah makin berusia or sebab konon dh makin jd “lady” kn minat nk berfashion-fahsion tu berkembang. Moreover i hv lil sister yang influence me, and bila bloghopping blog2 sekarang ni.. selak-selak facebook sekarang ni.. stylo mylo semua orang. tkkn diri sendiri tknk jd cmtu kn??? ye dok?

I love to dress up. sape x kn?. rasa macam doll2 gitu. lagi besh bila orang puji. ewah rasa mcm effort yang kita ltk tuk dress up tu dihargai.

actually, dress up ni lebih pada confident diri sebenarnya. mungkin ada kebenaran bila kita mula ubah cara kita berpakaian, cara kita pon akan berubah.. somehow the way we’re dress up actually portray diri kita sendiri. Pernah tak rasa kita pon kadang-kadang  dress up ikut emosi.

contoh macam hari ni sy rs cm nk pki edgy-edgy so mesti la pakai agak-agak rasa edgy.

For me yang penting keselesaan. anything that you wear.. it should make u comfortable all day and related to all day activity kn. kalau dah bersukan tkkn nak pakai high heels. kang patah pulak kaki nk berlari. Dan yang paling penting, you don’t have to follow fashion sangat. Boleh je nk ikut tp knela pandai mix dengan style sendiri. Jangan sampai terlalu ikutkn fashion, berhabis duit. Then akhirnye, match xsesuai. Contoh sekarang ni famous betul la pakai maxi skirt and boots. So kalau yang ikut trend semasa mesti tahula.. inilah betul-betul IN RIGHT NOW (haha ni contoh ye) So kalo mmg xsesuai dengan gaya nak gak pakaikan boot and maxi skirt.. ha! kan dah orang pandang pelik. ish

So jadilah diri sendiri when you dress up! kalau nk ikutkan style pon, always remember to put your own style! make it YOU! like macam chop la. bila u pakai cam mane pon.. semua orang cam… EH!this is so YOU!

So i think fashion is more into self identity, when you try to find your own style pon there will be time when you meet Fashion faux. yang penting ENJOY! and MAKE IT WORK! *tim gun line*

nota kaki: even myself still looking my own style but for sure one thing I can’t miss is Jeans and sneakers. Even when i know how to wear Heels i still prefer sneakers.

Advertisements